Ankara 200 Yataklı Gölbaşı Devlet Hastanesi'nin İnşaatında Sona Yaklaşılıyor

Güncelleme Tarihi: 26/11/2019

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde hizmet verecek 200 yataklı yeni devlet hastanesi yapımında sona yaklaşıldı. İlçede sağlık sorunlarına çözüm olacak yeni devlet hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak.

Başkent Ankara, yapımı tamamlanan yeni yatırımlarla sağlık alanında çok daha güçlü bir hale geldi. Ankara’nın farklı ilçelerinde, mahallerinde hizmete giren yeni aile sağlığı merkezleri, ağız diş sağlığı merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri, acil sağlık istasyonları, devlet hastaneleri ve şehir hastanesiyle ile nitelikli yatak sayısı arttı, sağlıkta hizmet kalitesi yükseldi.

Bu yatırımlardan biri Gölbaşı ilçesinde hayata geçiyor. 200 yataklı yeni devlet hastanesinin yapımında sona yaklaşıldı. Yeni devlet hastanesi tamamlandığında, hasta mahremiyeti ve konforunu ön planda tutan nitelikli hasta odaları, her branştan 46 polikliniği, 6 ameliyathanesi ile hizmet verecek.  Yoğun bakımda 8’i koroner, 26’sı yetişkin, 12’si yeni doğan olmak üzere 46 yatak, diyaliz ünitesinde ise 5 yatak yer alacak.