Nevşehir 100 Yataklı Devlet Hastanesi Ek Blokta İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi: 19/03/2020

Nevşehir’in yeni sağlık yatırımlarıyla yatak kapasitesi artıyor. 100 yataklı devlet hastanesiyle birlikte, 25 ünit ile hizmet verecek Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından proje, ihale süreci tamamlandıktan sonra 100 yataklı Nevşehir Dr. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Ek Bina ile 25 ünit kapasiteye sahip Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaat çalışmalarına başlandı. 19 Mart 2020 tarihi itibariyle inşaat çalışmalarında fiziki ilerleme yüzde 93’e ulaştı.

Hastanenin 2020 yılında tamamlanarak hizmete girmesiyle birlikte kentteki nitelikli yatak sayısı artacak.  8 katlı 1 bloktan oluşan 100 yataklı hastane, 4 ameliyathane, 30 poliklinik ile hizmet verecek. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak hastanede yoğun bakım ünitesinde 25 yatakla hizmet verilecek.