200 Yatak Kapasiteli Tokat Turhal Devlet Hastanesi'nin Yapımı Tamamlandı

Güncelleme Tarihi: 21/04/2020

Sağlık yatırım zincirine bir güçlü halka daha eklendi. 200 yatak kapasiteli Tokat Turhal Devlet Hastanesi’nin yapımı tamamlandı.

Tokat Turhal, beklediği sağlık yatırımına kavuştu. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 200 yatak kapasiteli Turhal Devlet Hastanesi’nin inşası sona erdi. Yeni devlet hastanesi, nitelikli hasta odaları, en son teknoloji ile donatılmış tüm birimleriyle ilçenin sağlık sorunlarına çözüm getirecek. Hastane 55 poliklinik, 7 ameliyathane ile hizmet verecek. Hastanede tek yataklı oda sayısı 26, iki yataklı 91 olmak üzere 117 nitelikli oda yer alıyor. Diyaliz ünitesinde toplam 14 yatak bulunyor.

Hastanede, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri için yüksek hijyen standartları uygulanacak. Yeni doğan ve genel yoğun bakım ünitelerinde hasta parametrelerinin en yüksek seviyede takip ve ölçümünü gerçekleştirecek yaşam destek üniteleri yer alacak. Yüksek hijyen standartlarında konumlandırılan genel yoğunda 18 yatak, her türlü medikal malzeme ve tıbbi donanımın yer aldığı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ise 4 yatakla hizmet verecek. Olası riskli erken doğumlar için 9 kuvöz yer alıyor.