Doğu Anadolu'nun Sağlık Üssü Erzurum Şehir Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 22/04/2020

Doğu Anadolu'daki en önemli sağlık projelerinden biri Erzurum Şehir Hastanesi’nin yapımında sona gelindi. Şehir hastanesi sadece Erzurum’a değil civar illere de hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele döneminde aralıksız yatırımlarına devam ediyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güçlü sağlık merkezlerinin başında gelen Erzurum Şehir Hastanesi, 1.313 yatak kapasitesi, son teknolojiye sahip medikal altyapısı ile bölgenin en güçlü sağlık merkezlerinin başında gelecek. Bölge halkının sağlık sorunlarına çözüm olacak, sağlıkta hizmet kalitesini yükseltecek şehir hastanesi her branştan 310 polikliniği, 39 ameliyathanesi ile hizmet verecek. Hastanede nitelikli hasta oda sayısı toplam 914. Hasta odalarının 786’sı tek kişilik, 128’i çift kişilik. Yoğun bakım ise toplam 91 yatakla hizmet verecek.