Bilecik 250 Yataklı Merkez Devlet Hastanesi'nin Yapımında Sona Yaklaşılıyor

Güncelleme Tarihi: 25/06/2020

Bilecik, her türlü imkana sahip modern bir sağlık tesisi daha kazanıyor. 250 yatak kapasiteli Merkez Devlet Hastanesi yapımında son aşamaya gelindi.

Bilecik, sağlık yatırımlarında güçleniyor. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı 250 yatak kapasiteli Merkez Devlet Hastanesi'nin yapımında sona yaklaşıldı. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan hastaneyle Bilecik’te nitelikli yatak sayısı artacak, hizmet kalitesi yükselecek. Yeni devlet hastanesi tamamlandığında her branştan 106 poliklinik, 9 ameliyathane, 39 yataklı yoğun bakım ünitesi ile hizmet verecek.  Acil serviste 4 poliklinik planlanırken, 25 adet acil müşahade yatağı bulunacak. Diyaliz ünitesinde ise 18 yatak yer alacak.