Türkiye’nin 10. şehir hastanesi Bursa’da hizmete girdi. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan Bursa Şehir Hastanesi, bölgenin sağlık üssü olarak hizmet verecek.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, sağlıkta hizmet kalitesini en üst noktaya taşıyacak, mükemmeliyet merkezlerinin adresi olarak gösterilen bir şehir hastanesi projesini daha tamamlandı. 2017 yılında Mersin, Yozgat, Adana, Isparta, 2018 yılında Kayseri, Elazığ, Manisa ve Eskişehir’den sonra 9. şehir hastanesi 2019 yılının Şubat ayında Başkent Ankara’da açıldı. Ankara Şehir Hastanesi’nden sonra 2019 yılının 2. şehir hastanesi, Türkiye’nin ise 10. şehir hastanesi sanayinin önde gelen kentlerinden biri olan Bursa’da hizmet vermeye başladı. Bursa Şehir Hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatıldı. Hasta odaları, poliklinik odaları, ameliyathaneleri, laboratuvarları her birimiyle uluslararası standartlarda en yüksek konfor ve kalitede sağlık hizmetinin sunulduğu Bursa Şehir Hastanesi, 1.355 yatak kapasitesine sahip.
6 hastane aynı kampüste
Bursa Şehir Hastanesi, genel, kadın doğum çocuk, kalp damar, onkoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR), Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 hastanede 1.355 yatak ile hasta kabulüne başlayacak. Branşlara göre yatak dağılımı farklılık gösteriyor. Genel hastanede 308, kadın doğum çocuk hastanesinde 222, kalp damar hastanesinde 271, onkoloji hastanesinde 254, FTR hastanesinde 200, YGAP hastanesinde 100 yatak bulunuyor.
Yüksek teknoloji, uluslararası standartlar
Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan Bursa Şehir Hastanesi’nde her branştan, çok daha modern konforlu ünitelere sahip 403 poliklinik yer alıyor. Yüksek hijyen seviyesinde şartlandırılmış, uluslararası standartlara sahip ameliyathane sayısı 49. Hasta parametrelerinin en yüksek seviyede takip ve ölçümüne olanak sağlayan yoğun bakım ünitesi ise 23'ü yenidoğan, 194'ü çocuk ve yetişkin olmak üzere 217 yatak kapasitesine sahip.
Modern, konforlu hasta odaları
İçinde tuvaleti, banyosu, televizyonu bulunan, refakatçisinin de yanında rahatlıkla kalabileceği tek kişilik, en fazla iki kişilik hasta odaları yer alıyor. Ana hastanede 454 adet tek kişilik, 192 adet çift kişilik, FTR’de 72 adet tek kişilik, 64 adet çift kişilik, YGAP’ta 100 adet tek kişilik odalarda sağlık hizmeti sunulacak. Hastalar, sahip olduğu teknoloji, branş çeşitliliğiyle başka bir hastaneye gitmeden, sevk edilmeden tedavi olabilecek.