Ankara Keçiören Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni yapılan ve hizmete giren 100 yataklı ek bina ile sağlıkta hizmet sunumunu güçlendirdi.
Kuruluş düşüncesi 1930’lu yıllara kadar dayanan, Türkiye’nin ilk tüberküloz hastanesi olarak 1953 yılında açılan hastane bugün alanında uzman kadrosu, özellikli birimleri ile Ankara Keçiören Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismiyle hizmet veriyor. Atatürk’ün havası, iklim koşulları ve görüş alanını çok beğendiği için bu bölgeye bir hastane yapılmasını istediği biliniyor. 1944 yılında Ankara'ya bir Tüberküloz Sanatoryumu yapılması kararlaştırıldı ve yer olarak Keçiören seçildi. 1945 yılında başlayan hastane inşaatı, 1952'de sona erdi. 19 Mayıs 1953'te Atatürk'ün bu bölgeye duyduğu ilgi göz önüne alınarak ‘Atatürk Sanatoryumu’ adıyla Tüberküloz Sanatoryumu olarak açıldı.
Köklü bir geçmişe sahip olan, açıldığı günden bu yana şifa dağıtan hastanede yıllar içinde yatak sayısı artırıldı, farklı özellikli birimler eklendi. Günümüzde yatak kapasitesi ihtiyacı göz önünde bulundurularak yapılan planlamanın ardından hastaneyi cihaz, hasta odası, ameliyathane, yoğun bakım alanında güçlendirecek yeni yatırım için harekete geçildi.
Türkiye’de bir çok ilke imza atan hastane yeni yatırım ile gücüne güç katacak. Son teknolojiye sahip görüntüleme cihazları, uluslararası standartlarda ameliyathaneleri, nitelikli hasta odaları, alanında uzman kadrosu ile şifa dağıtmaya devam edecek. Ek binada 16’sı çift kişilik, 68’i tek kişilik olmak üzere 84 hasta odası bulunuyor. 37 polikliniği, 11 yetişkin, 1 çocuk olmak üzere 12 yoğun bakım yatağı ile hizmet vermeye başladı.