Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin 2023 yılında tamamlanacağını açıkladı. Koca, “Hem ilimizin hem de bölgenin tüm sağlık ihtiyacını karşılayacak” dedi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Şanlıurfa’da düzenlediği basın toplantısında sağlık yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 2002 yılına göre kentteki doktor sayısının 5 kat artarak 2 bin 710’a yükseldiğine dikkat çeken Sağlık Bakanı, Şanlıurfa’ya 60 hekim ile 560 sağlık personelinin atanacağını müjdeledi. Kentte yapılacak 59 yeni sağlık yatırımının daha planlamasının tamamlandığını vurgulayan Koca, inşaatı devam eden şehir hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, konuşmasına şu sözlerde devam etti;
“Genel bütçe kaynaklarıyla yaptığımız şehir hastanemizi 2023 yılında tamamlayacağımızı huzurlarınızda açıklamak istiyorum. Şanlıurfa şehir hastanemiz 1.700 yatağıyla hem ilimizin hem de bölgenin tüm sağlık ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca 2022 yılında Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanemiz’in Haliliye ek binasının yanına 150 yatak daha kazandıracağız. Eski Harran Tıp Fakültesi yerine 150 yataklı yeni yatırımımıza da 2022’de başlayacağız. Haliliye ilçesinde millet bahçemizin karşısında çocuk hastanesi yapmayı planladık.”
Yatak Kapasitesi 2.653’e Çıkabilecek Donanımda OlacakSağlık Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sağlık yatırımlarını güçlendiriyor. Şanlıurfa ve Gaziantep’ten sonra Diyarbakır’da da şehir hastanesi inşaatı başladı. En üst teknolojinin kullanılacağı şehir hastaneleri, sağlık turizmi alanında da bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak. 1.700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin kapasitesi ihtiyaç halinde 2.653’e kadar çıkabilecek şekilde planlandı. Proje, ihale süreçlerini tamamlayan Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda şehir hastanesinin inşaat çalışmaları yürütülüyor.
Bölgenin En Güçlü Sağlık Tesisleri Arasında Yer AlacakŞehir hastanesi, sahip olacağı nitelikli hasta yatağı, yoğun bakım kapasitesi, ileri teknolojiye sahip tıbbı cihazları, ameliyathaneleri, her branştan poliklinikleri, uzman sağlık personeli ile bölgenin en güçlü sağlık tesislerinin başında gelecek. Tamamlandığında her branştan 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 doğum salonu ile hizmet verecek. Palyatif serviste 70 yatak yer alacak. Hastanede yatak sayılarının branşlara göre şu şekilde dağılım göstermesi planlandı; genel hastanede 312, kadın doğum ve çocuk hastanesinde 312, KVC hastanesinde 145, onkoloji hastanesinde 174 yatak, psikiyatri hastanesinde 60 yatak.
Copyright © 2024 T.C. Sağlık Bakanlığı Tüm hakları saklıdır.