Son yıllarda kazandığı yatırımlarla sağlık alanında hizmet kalitesini artıran Malatya’da bir hastanenin yapımında daha sona gelindi. Battalgazi ilçesinde modern tıbbın tüm olanaklarının sunulduğu 300 yataklı hastane hasta kabulüne başladı.
Sağlık turizminde güçlü bir kent olma hedefiyle yürüyen Malatya, her geçen yıl bu hedefine daha da yaklaşıyor. Hizmete giren yeni sağlık yatırımlarıyla hizmet kalitesini yükselten Malatya, çevre illere de hizmet verecek kapasitede yeni bir hastane daha kazandı. Nitelikli hasta odaları, yatakları, uluslararası standartlara sahip özellikli ameliyathaneleri, yoğun bakım ünitesi, laboratuvarları, son teknolojiye sahip tıbbi cihazları, konforlu, modern poliklinikleri ile Battalgazi ilçesinde inşa edilen 300 yataklı hastane tamamlandı. Battalgazi Devlet Hastanesi ilk etapta poliklinik ve acil serviste hizmete açılarak, hasta kabulü yapmaya başladı. 90 Poliklinik, 12 Ameliyathane İki blok halinde inşa edilen hastanede hasta odaları, mahremiyeti ön planda tutacak şekilde tasarlandı. İçinde tuvalet ve banyosu, tv ünitesi, refakatçilerin de konforlu bir şekilde kalabileceği alanların oluşturulduğu toplam 217 adet nitelikli hasta odası yer alıyor. Bu odaların 172’si tek yataklı, 45’i iki yataklı olarak tasarlandı. 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi, her branştan 90 poliklinik, biri acilde olmak üzere 12 ameliyathane, 38 yoğun bakım yatağı, 4 doğum salonuna sahip.
222 Adet Deprem İzolatörüHastanenin proje, ihale ve yapım süreçlerini gerçekleştiren Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, proje ve inşaat aşamasında; mimarlık, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği gibi farklı disiplinleri bir araya getirerek pek çok teknik düzenleme ve tasarım kriterini hayata geçiriyor. O kriterlerden biri, deprem bölgesinde yer alan yatırımların olası bir afette zarar görmesini engellemek ve tüm operasyonel faaliyetlerini devam ettirmesine yönelik tedbirleri hayata geçirmek. Bu kapsamda, Battalgazi Devlet Hastanesi’nin temeline 222 adet deprem izolatörü yerleştirildi. Deprem izolatörleri, olası bir afet durumunda, sağlık tesisi içindeki cihazlarda ve donanımlarda oluşabilecek hasarları önlüyor. Böylece hastane deprem sırasında ve sonrasında tüm operasyonel faaliyetlerine devam edebiliyor.
Copyright © 2024 T.C. Sağlık Bakanlığı Tüm hakları saklıdır.